13 maakonnas taastub esmaspäeval kontaktõpe, Ida-Virumaal ja Harjumaal osaliselt

Stenbocki maja, 7. jaanuar 2021 – Valitsuse liikmed kiitsid põhimõtteliselt heaks 11. jaanuarist piirangute jätkumise 13 Eesti maakonnas huvihariduse ja –tegevuse, täiendkoolituse ja -õppe ning spordi valdkonnas.  Samast kuupäevast taastub kontaktõpe kõikides haridusastmetes. Otsused puudutavad kõiki Eesti maakondi, välja arvatud Harjumaad ja Ida-Virumaad. Vastav korraldus kiidetakse heaks homsel e-istungil. Ida-Virumaal ja Harjumaal taastub vastavalt valitsuse varasemale korraldusele järgmisest nädalast kontaktõpe 1.-4. klassini ning 9. ja 12. klassis.

Alates 11. jaanuarist taastub kõikides üldhariduse kooliastmetes ning kutseõppeasutustes ja  kõrgkoolides. Kontaktõppe korraldamisel tuleb järgida haridus- ja teadusministeeriumi ning terviseameti juhiseid võimalikult ohutuks õppetöö läbi viimiseks.

Huvitegevus ja –haridus, täienduskoolitus ja -õpe, noorsootöö ning sportimine nii lastele kui täiskasvanutele

Alates 11. jaanuarist tohib sisetingimustes nimetatud tegevustest osa võtta kuni 11 inimest (sh treener või juhendaja). Ruumi täitumus ei tohi olla rohkem kui 50 protsenti. Välitingimustes hakkab kehtima osavõtjate arvu piirang kuni 25 inimest (sh treener või juhendaja). Tegevusi läbi viies tuleb arvestada, et üks grupp ei puutuks kokku teiste gruppidega. Samuti tuleb kinni pidada  teistest seni kehtinud usaldusmeetmetest nagu desinfitseerimisvahendite kasutamine, maskikandmise kohustus jne.